Gratis proefles beeldhouwen
18 augustus 2018
0

Docent en kunstenaar Ingerid Opstelten, afgestudeerd aan de lerarenopleiding in Amsterdam, biedt de mogelijkheid aan in haar Atelier nr 7 in de Artfarm, aan de Rustenburgerweg 126 te Heerhugowaard, mensen kennis te laten maken met de beginselen van het beeldhouwen. Onder professionele leiding en op maat afgestemd.

Op zondag 16 sept tijdens de kunstroute Heerhugowaard 2018, kunt u kennis maken met het werken in een zachte ( spek) steen, in haar atelier op nr 7 in de Artfarm.

Van 12.00 tot 16.00 kunt u tegen vergoeding van de steen, een gratis workshop bijwonen. Gereedschap is aanwezig. Dit is alleen voor volwassenen. Graag van te voren aanmelden via ingeridopstelten@gmail.com of tel. Nr. 06-54698272.

Op zaterdag 15 sept zullen er cursisten van Ingerid aanwezig zijn en hun werk in het atelier tonen.

Daarnaast kunt u zich weer opgeven voor de reguliere lessen. De lessen zijn op wo. mid. Van 13.00 tot 15.30 en op do. Mid van 15.00 tot 17.30 ( bij voldoende aanmeldingen)

Er wordt gewerkt in de zachte tot middelharde steensoorten zoals daar zijn: Speksteen, Albast, Serpentijn, Zand/kalksteen, Belgisch hardsteen en marmer. In de cursus wordt geleerd vanuit verschillende methodes een ontwerp uit steen te halen, waarbij eigen vermogen en inzicht centraal staat en waarbij een ieder individueel begeleid wordt. U kunt advies krijgen over welke stenen voor u geschikt zijn om in te werken, en welke gereedschappen op den duur aangeschaft dienen te worden. Naast het beeldhouwen zijn er ook thematische lessen, en kan er geboetseerd worden in klei naar een model.

De cursus 2018-2019 bestaat uit 28 lessen, die in twee blokken van 14 lessen betaald kunnen worden. Te weten €200 voor 14 lessen van 2.5 uur

Ook is er de mogelijkheid om een strippenkaart te kopen voor 10 lessen, die gedurende het eerste of tweede blok opgebruikt kan worden. Een strippenkaart kost €150,- U kunt op elk moment instromen.

Foto's

Geef een reactie