Cursus of workshop beeldhouwen volgen in omgeving Alkmaar

Leren beeldhouwen en boetseren? Volg een cursus van Ingerid Opstelten in Heerhugowaard

Leren beeldhouwen en boetseren in omgeving AlkmaarDocent en kunstenaar Ingerid Opstelten biedt de mogelijkheid aan om in haar atelier, aan de Rustenburgerweg 126 te Heerhugowaard, mensen te laten kennis maken met de beginselen van het beeldhouwen en boetseren.

Er wordt gewerkt in de zachte tot middelharde steensoorten zoals speksteen, albast, serpentijn, zand/kalksteen, Belgisch hardsteen en marmer.

In de cursus wordt geleerd  vanuit verschillende methodes een ontwerp uit steen te halen, waarbij  eigen vermogen en inzicht centraal staat en waarbij een ieder individueel begeleid wordt.

U kunt advies krijgen over welke stenen voor u geschikt zijn om in te werken, en welke gereedschappen op den duur aangeschaft dienen te worden. Basis gereedschap is aanwezig, stenen moeten zelf worden meegebracht.

Daarnaast kan er geboetseerd worden in klei of was. Dit als voorstudie voor het werken in de steen, of om evt. af te gieten in gips of cement.

De cursus 2018-2019 bestaat uit 30 lessen, die in twee blokken betaald kunnen worden, te weten €200 voor 14 lessen van 2.5 uur. Ook is er de mogelijkheid om een strippenkaart te kopen voor 10 lessen, die gedurende het eerste of 2e blok opgebruikt kunnen worden. Een strippenkaart kost €150,-.

U kunt op elk moment instromen.

De lessen zijn op woensdagmiddag van 13.00 tot 15.30 en op donderdagmiddag van 15.00 tot 17.30 (bij voldoende aanmeldingen).

Meer informatie kunt u opvragen middels het contactformulier, uiteraard kunt u ook bellen naar 06-54698272.

 

Volg een workshop beeldhouwen, boetseren en meer

Op aanvraag biedt Ingerid Opstelten ook 1 (en/of 2) daagse workshops aan voor bijvoorbeeld familie- en bedrijfsuitjes, kinderpartijtjes of groepsworkshops.

Activiteiten binnen de workshops kunnen zijn:

 • model, portret boetseren of teken ( naar levend model)
  De workshop model/ portert teken is geschikt voor 1 dag. Voor  boetseren kan 2 of 5 daagse workshop geregeld worden.
 • werken in speksteen een eerste kennismaking met het werken in steen
  In een dag maakt u kennis met de beginselen van het werken in speksteen. Er wordt gewerkt in een kleine speksteen. U werkt vanuit de vorm van de steen en komt zo tot een eigen ontwerp.  Aan het eind van de dag neemt u uw werkstuk mee naar huis.
 • beelden maken van plastic en plakband
  In deze workshop kan er gewerkt worden met plastic zakken en andere plastic materialen. Afhankelijk van eigen interresse wordt er een schilderij of gebruiksvoorwerp gemaakt. Gedacht kan worden aan; kleding, hoeden, maskers, vaasjes of andere voorwerpen. Ook is het mogelijk een “glas in lood”schilderij te maken van plastic, of sieraden van rubbere fiets binnenbanden!
 • mozaieken
  In deze workshop maakt u kennis met de beginselen van het mozaieken. We werken op een plaatje van 30 bij 30 cm en u maakt een eigen ontwerp welke we met gekleurde steentjes en tegeltje op het plaatje gaan mozaieken.

De workshops vinden altijd plaats in het weekend op zaterdag en/of zondag.

5 daagse workshops alleen in de schoolvakanties.

Een workshop kan plaats vinden bij een minimum van 6 personen, voor een dag van 10.00 tot 16.00 zijn de kosten € 60,00 p.p. Hierbij is thee/koffie/lunch en het gebruik van gereedschap en materiaal inclusief. De modelkosten zijn exclusief.
Voor kinderpartijtjes is de prijs in overleg, afhankelijk van de groepsgrootte, materiaal kosten en duur van de workshop.

Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen middels het contactformulier of telefonisch naar 06-54698272. Bij voldoende aanmeldingen, zal ik contact met u opnemen en wordt er een datum geprikt. Of als u zich met een hele groep aanmeld kan er samen gekeken worden naar een geschikte dag/ weekend.

Tevens verzorg ik de basiscursus tekenen en een cursus schilderen bij Ibis Atelier te Alkmaar.

 

Aanbod educatieve workshops voor primaire onderwijs

Aanbod voor schooljaar 2014/2015:

 

Een “glas in lood” schilderij maken van plastic en plakband:                         

Naar aanleiding van voorbeelden van glas en lood schilderijen gaan we onze eigen moderne versie maken van een glas en loodschilderij, maar dan van gekleurd plastic(tassen), plakband en watervaste stiften. Eerst maken we een ontwerp op papier. Dit ontwerp wordt onder een plastic doorzichtige lap gelegd, welke wordt vastgeniet aan een houten frame. Vervolgens plakken we met stukjes gekleurd plastic op deze lap ons schilderij in elkaar. Tenslotte tekenen we met zwarte watervaste stift de belangrijkste lijnen in. We kijken hierbij goed naar hoe dit in een echte glas en lood schilderij eruit ziet.

Nu is ons eigen schilderij klaar en kan net als een echt glas en loodschilderij voor een raam komen te hangen!

De workshop duurt 2 uur en is geschikt voor bovenbouw primair onderwijs.

Kosten €6,00 per kind , incl. materiaal.

Meer weten? Neem contact op!